Zimní slunovrat

Se zimním slunovratem nastává nejkratší a nejtemnější den tohoto roku, následovaný magickou nocí projasněnou posledním úplňkem v roce.

Lidé dávnověku uctívali slunce, měsíc a všechny jejich cykly. Stavili pro ně a pro svou vlastní orientaci nejrůznější monumenty, jako třeba Stonehenge v Anglii nebo Machu Picchu v Peru.

Dodnes návštěva takovýchto míst zanechává husí kůži nejednomu baťůžkáři.


Čas na změnu

Zimní slunovrat je jeden z nejvíce transformačních a magických dnů v roce vůbec. Je to ta pravá chvíle pro důležitá rozhodnutí, pro velké životní kroky a změny, které ovlivní celý náš život.

Možná na sobě v období před slunovratem zaznamenáváš emocionální výkyvy, které nemají žádné vysvětlení. Prostě jako na horské dráze a ani vlastně nemáš tucha proč. Slunovrat je odpověď.

Může se tak stát, že se tě najednou dotkne každá partnerova věta. Že se rozbrečíš nad srdceryvnou vánoční reklamou, nebo pocítíš, že někteří lidi, které si držíš ve své blízkosti, pro tebe nejsou úplně to nejlepší.

Ano, v období slunovratu můžeme pociťovat emoce více a hlouběji než kdykoliv předtím. Nelekej se toho a v klidu se zastav, lehni si, zavři oči, relaxuj a přemýšlej nad těmito emocemi – jak na tebe působí a co ti tím chce tvoje Já říct?

Nepanikař, neutíkej před tím. Právě naopak, máš skvělou příležitost rozuzlit spoustu nedořešených vnitřních problémů tohoto roku a vykročit tak do dalšího s radostí.

Pokud odkládáš dlouho nějaké rozhodnutí nebo si pohráváš s myšlenkami na velké změny, den slunovratu je právě ten den, kdy je vhodné do toho beze strachu skočit naplno.

V klidu medituj nad svými pocity, záměry a nad lekcemi, které nám uplynulý rok nadělil. Poučila jsi se z nich? Nebo můžeš očekávat jejich návrat v dalším roce?

Je to ideální doba pro stanovení si nových záměrů na další období. Nachystej si startovní čáru a ráno po slunovratu s prvními slunečními paprsky vystřel vstříc svému znovuzrozenému Já.

Ano, po zimním slunovratu nastává naše znovuzrození. Dny se opět začínají prodlužovat. Sluneční paprsky nabírají na síle a zrovna tak naše tělo a mysl.

Pokud výkyvy emocí před ani při slunovratu neregistruješ, pak počkej, co ucítíš další den. Nastane poslední úplněk roku, tudíž budou mít naše emoce uvnitř něco jako vánoční večírek.

Ale! Každá mince má dvě strany a současně s lavinou emocí nás zaplaví možnost duchovního růstu, poučení se, poznání se a probuzení. Záleží na postoji, jaký vůči našim emocím zaujmeme. Nostalgie, smutek, úzkosti, strachy, vztek. Máme se na co těšit.

Aby byl šíp vystřelen kupředu, musí se nejprve vší silou vrátit o kousek zpět.

A pak? Puf! Letí a trefí svůj cíl.

Proto se ponoř do svých emocí a zkoumej je jako pozorovatel. Pokus se jim porozumět. Není se čeho bát.

Tento čas může být skvělou příležitostí pro ty z vás, které se doposud bály nechat někoho ze svého života odejít.

Vsadím se, že se tu určitě najde někdo, kdo už nějakou dobu prokrastinovává velkou změnu a setrvává v takovém neurčitém bodě, který je sice pohodlný, ale neposouvá nikoho ani o kousíček v životě dál.

A to nechceš. Že ne?

Dovol si zazářit a obdržet štěstí, které si 100% zasloužíš. Udělej to, co udělat máš.

Zakřič své dlouho odkládané rozhodnutí do celého světa! Přesně víš, o čem mluvím. Udělej to, neboj se. Energie proudící dnešním dnem pomůže definitivně zničit pouta mezi kýmkoliv, kdo na tvůj život působí toxicky.

Já vím, já vím – jsou Vánoce a málokdo by chtěl pod stromečkem najít kopačky. Ale k sakru, mysli na sebe. Ze začátku to samozřejmě nebude úplná bžunda, ale náplasti se mají strhávat rychle a ty tu svou po milimetrech taháš už dlouho, nemyslíš?

Škubni.

Pak se ve tvém srdci rozhostí nádherný pocit harmonie, pohody, klidu, štěstí.

Co má být započato, nechť započne. Co má skončit, nechť skončí.

Hezký zimní slunovrat všem.


S láskou,
MichaElla ♡
Michaela Aira

Michaela Aira

Průvodkyně žen na cestě za jejich intimním sebepoznáním. Poznat Michaelu blíže můžeš zde.